A nyílászáró beépítésről

Miért építtessük be az új nyílászáróinkat szakemberekkel mindenttudó kőművesek helyett?

Fontos tudnivaló az, hogy egy jó nyílászárót is be lehet építeni rosszul és rossz nyílászárót is be lehet építeni jól. Sokszor előforduló probléma az, hogy a kedves vevő, érthető okokból spórolva a nyílászáró kereskedő cég szakszerű beépítési díján, kőművessel építteti be új nyílászáróit, majd a nem szakszerű beépítés után megy reklamálni a nyílászáró kereskedő céghez, hogy rosszak a nyílászárók.

Ekkor kimegy a nyílászáró kereskedő cég szakembere, és néhány szerszám segítségével szakszerűen beállítva a nyílászárót az hibátlanul működik. Ebben a gyakori esetben a nyílászáró beállításáért kiszállási és beállítási díjat kérnek el, hiszen ez nem a nyílászáró garanciális hibája, hanem a hozzá nem értő kőműves által okozott probléma. Sajnos ez a jobbik eset. A rosszabbik az, hogy a szakbarbár „szakember” olyan rosszul építi be az új nyílászárókat, hogy azokat ki kell bontani, és újra be kell építeni. Ekkor sajnos a kedves vevő, aki spórolni akart a nyílászárók beépítési munkadíján, most nemcsak, hogy ki kell fizesse újra a beépítési díjat, hanem még a bontás költsége is őt terheli. Kivéve persze azt a ritka esetet, amikor a kőműves vagy az önjelölt nyílászáró beépítő garanciát vállal a munkájáért, és téríti a költségeket. Ennél még rosszabb eset az, ha a nyílászáró helytelen beépítésére akkor kerül sor, amikor már a nyílászáróra rá van vakolva, ki van festve, hozzá van burkolva, stb. Ekkor sajnos a nyílászárók bontás-beépítési költségén túl még a fal- és egyéb javítási, helyreállítási munkák költségét is viselni kell valakinek, amit szintén biztos hogy nem a nyílászáró kereskedő cég költsége. Ritka eset az, hogy egy nyílászáró beépítő szakember akár még egy rosszul legyártott nyílászárót is ne legyen képes jól beépíteni.

Szerencsére manapság a nyílászáró gyártás már elérte azt a szintet, hogy nagyon kevés a valós garanciális probléma. Persze óvakodni kell az úgynevezett „sufnituningos” nyílászáróktól, melyet otthon a garázsban, lelakott gépsoron raknak össze, adott esetben hulladék nyílászáró profilból. Ott bármi előfordulhat.

Érdemes ezért a nagyobb múltú nyílászáró gyáraktól vásárolni, illetve a nyílászáró kereskedő céget alaposan megvizsgálni, hiszen gyári garancia ide vagy oda, azt a nyílászáró garanciát a nyílászáró kereskedő cégen keresztül kell érvényesíteni.

Egy jó, tapasztalt, hozzáértő nyílászáró kereskedő cég szakemberei és beépítői szinte mindent meg tudnak oldani. Ezek után döntsön a kedves vevő okosan, hogy hol vásárolja nyílászáróit, és kivel építteti be azokat. Érdemes végiggondolni azt, hogy egy kis spórolás a nyílászárókon, vagy a nyílászárók beépítésén milyen sokba kerülhet a végére.

Nyílászáró beépítési díjaink szakemberekkel, garanciával (az árak az áfát nem tartalmazzák):

 • nyílászáró beépítése szabad nyílásba: 3.500Ft/m2
 • nyílászáró bontása és beépítés: 5.500Ft/m2
 • nyílászáró bontása acél szerkezetből és beépítés: 8.000Ft/m2
 • nyílászáró tokba építése: 5.000Ft/m2
 • beépített nyílászárók takarólécezése: 500Ft/m
 • beépített nyílászárókhoz redőny felszerelése: 5.000Ft/db
 • beépített nyílászárókhoz párkány felrakása: 1.200Ft/m
 • beépített nyílászárókhoz légbevezető felszerelése: 5.000Ft/db
 • beltéri ajtók, nyílászárók beépítése: 8.000Ft/db
 • beltéri ajtók, nyílászárók bontása, beépítése: 12.000Ft/db
 • beépített nyílászárók utáni falkáva javítása: 4.000Ft/m

A fenti árak a Nyílászáró Centrum beépítési árai