Alumínium portálok

Mint tudjuk az alumínium a legtartósabb és értékállóbb nyílászáró típus. A családi házakhoz alkalmazható alumínium ajtók és ablakok mellett (társasházakhoz – alumínium társasházi bejárati ajtó) van egy olyan terület, ahol szinte nincs is más alternatíva. Ezek a portálok.

Üzlethelyiségek, intézmények, nagyobb épületek lépcsőházi bevilágító falához az alumínium portálok a legideálisabb megoldást nyűjtják. Úgynevezett függönyfalakat hozhatunk vele létre, ami azt jelenti, hogy hatalmas üvegfelületet építünk osztásokkal, igy egy óriási ablakfelületet kapunk.

Ez sem fából, sem műanyagból nem megvalósítható, amelynek egyszerű műszaki magyarázata van, mégpedig a teljes szerkezet stabilitása.

Alumínium portálokkal és függönyfalakkal nap mint nap találkozhatunk, bármely bevásárlóközpont homlokzatába építve, illetve kisebb üzlethelyiségek esetén.

Többrétegű üvegezéssel az alumínum függönyfalak hővesztesége is megfelelő, igy energiatakarékossági szempontból is kíváló megoldás. Az alumíniumból készült ajtók a legalkalmasabbak társasházaknál történő ajtócsere esetén is.