Műanyag nyílászáró szerkezetek

Műanyag nyílászáró vásárlás esetén általában az első lépés, hogy összehasonlítjuk a kereskedők árait, és a hozzánk legközelebb eső helyen megrendeljük a legolcsóbb ablakokat. De mit is veszünk tulajdonképpen? Milyen szerkezetek vannak? Miért fontos ez nekünk?

A műanyag ablak esetében a szerkezet egyet jelent a légkamra kiosztással. Azaz a légkamrák száma az ablak szerkezetben. Minnél több légkamra van, annál jobb lesz a hőszigetelése a nyílászárónak, hiszen a rekeszelt szerkezetek jobban szigetelnek.

A legegyszerűbb kivitel a 3 légkamrás ablak, ennél kevesebb légkamraszámmal nem is találkozunk. Ezek a legelterjedtebb típusok, hiszen árban a legkedvezőbbek, és alapvetően kielégítenek minden igényt még a 2 rétegű alap üvegezéssel együtt is.

Azonban ha ennél többre vágyunk és hosszútávon kevesebbet akarunk költeni a fűtésre, válasszunk inkább az 5 légkamrás, illetve a még jobban szigetelő 6, vagy akár 7 (!) légkamrás ablakot. A 7 légkamrás ablakok már a passziv hazakhoz is ajánlott termékek, olyannyira jó a hőszigetelési képességük.