Nem könnyű a választás

Mitől nevezhetünk egy lakást lélegzőnek? Ha megfelelően szellőzik, ha az ablakok, akkor és úgy zárnak, vagy szellőznek, ahogy és amikor kell. Míg 20-30 évvel ezelőtt beszerelt ablakokon keresztül szemléljük a világot, nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy ma már olyan modern és a kornak megfelelő nyílászárókkal gazdagíthatjuk otthonunkat, amelyek még egy régebbi házat is képesek nyáron hűvössé, télen melegebbé varázsolni.

Ehhez természetesen a megfelelő választás a döntő. De milyen a jól megválasztott nyílászáró? Műanyagból készült, vagy fából? Hány kamrás üvegezésű legyen, legyen-e beépített szellőzőrácsos, vagy automatikus higorszabályozós? Milyen fából legyen, ha fa ablakot választok, és milyen profilú legyen, ha műanyag ablakot választok? (például említhetem az itt található műanyag ablakokat is)

Kérdések tömkelege merül fel az emberben, ha régi szétszáradt faablakait szeretné cseréltetni. Nem könnyű a választás lássuk be, de mégis megéri, ha sok vesződésnek is tűnik első nekifutásra. Igazából nem kell senkire sem hallgatni ebből a szempontból, csak tájékozódni. Tájékozódni, érdeklődni! Mind a kinézett nyílászáró után, mind a cég után, akit szeretnénk megbízni annak legyártásával, majd beépítésével.

Tulajdonképpen annyi összetevő van, amire figyelni kell, hogy a legtöbb szakember is könnyen elveszhet a pro és kontra ecsetelésében. Itt is érvényes az általános szabály, mi szerint nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, de a túl alacsony árnál kötelező gyanakodni.

Mivel a cégek versenye ebben a szektorban igen nagy, bőven van választásunk, van időnk meggondolni melyik pénztárcánk számára az ideális ár-érték arány.